BirdBlocker

Al meerdere malen is de vraag gesteld, wat te doen aan de vogelnestjes onder de zonnepanelen. Normaal gesproken wordt het te warm onder de panelen waardoor het vogelnest uiteindelijk vaak leeg is. Wel kan het voorkomen dat de vogels actief blijven bouwen aan de nestjes ook al verwijdert u de takken weer. Heeft u last van de geluiden op het dak of wilt u graag de zonnepanelen afschermen zodat het minder goed mogelijk is voor vogels om een nest te bouwen dan hebben wij voor u dé oplossing.

 

Waarom moeten zonnepanelen afgeschermd worden voor vogels? De opbrengst van de panelen gaat achteruit, wanneer de natuurlijke ventilatie eronder belemmerd wordt door takken en nestmateriaal. Hoe warmer de panelen worden, hoe lager het rendement. Er is zelfs een verhoogd risico op brand. Ook heeft men geen geluidsoverlast meer van vogels tussen het dak en de zonnepanelen. Tevens kunnen de meegebrachte takken krassen geven op de backsheet van het paneel met aardlekfouten tot gevolg. Om deze reden geeft de huidige NEN-norm aan dat bekabeling beschermd dient te worden tegen ongedierte, knaagdieren en vogels. Vogels moeten gewoonweg de kans niet krijgen om daar te kunnen nestelen. Niet goed voor de mens èn voor de voortplanting van de vogels.

 

Het aanbrengen van BirdBlocker vogelschroot of vogelschroten geeft vele voordelen voor de zonnepaneeleigenaars.

  • optimale ventilatie blijft behouden voor het beste rendement
  • verlaagt risico op brand
  • minimaliseert geluidsoverlast door de vogels
  • uv-resistent
  • 100% recyclebaar
  • minimaliseert kans op beschadiging backsheet zonnepaneel door takken
  • geen verstopte dakgoten door nestafval op het dak
  • mooie uitstraling van het dak door minder uitwerpselen van de vogels
  • robuust en duurzaam
  • niet schroeven of boren, dus behoud van garantie op de panelen
  • 10 jaar productgarantie op het materiaal

 

Indien uw zonnepaneel aan de binnenzijde bestaat uit een aluminium profiel, dan kan de BirdBlocker makkelijk en snel gemonteerd worden met bijgeleverde speciaal ontwikkelde klembeugels. De BirdBlocker vogelwering biedt 99% zekerheid dat de vogels onder de zonnepanelen weg blijven. Het is mogelijk dat de vogels toch een weg vinden door de strips heen. Wanneer vogels reeds onder uw panelen hebben genesteld, is het erg lastig ze opnieuw te weren. U kunt de BirdBlocker uiteraard zelf monteren, of laten doen door een klusser in de buurt. BirdBlocker heeft door Nederland en België diverse installatiepartners die bij u kunnen monteren. De BirdBlocker wordt per strekkende meter geleverd, inclusief minimaal 7 rvs klemmetjes waarmee u het vast kunt zetten. Let op, schroeven of lijmen mag helaas niet. De garantie op uw panelen kan hierdoor in het geding komen.

 

BB100 
Dit is een systeem dat het doel heeft vogels te weren onder zonnepaneelsystemen op schuine daken, met het gevolg dat de vogels daar geen nesten kunnen bouwen. De BB100 bestaat uit een kunststof strook met smalle vingers van 10cm hoog en 100cm breed. Let op, wanneer de overbrugbare hoogte groter dan 80mm is, zal de BirdBlocker niet werken. Heeft de binnenrand van uw panelen een platte aluminium flens, dan kan de BirdBlocker snel en eenvoudig worden gemonteerd met behulp van meegeleverd bevestigingsmateriaal wat hiervoor speciaal ontwikkeld is. Ook past de BB100 op het platdak systeem Valk Pro+.

               

BB125
Deze versie overbrugt max 115mm tussen onderkant paneel en dakhuid. Een groot voordeel is dat er, net als de BB200, halverwege een dwarsverbinding zal zijn tussen de naalden. Hoeken en de ruimte onder de profielen zijn gesloten. Ook is er extra UV-blocker toegevoegd voor een nog langere levensduur. De BB125 is het meest gebruikte type.

BB200 
Dit systeem weert vogels onder zonnepaneelsystemen op schuine daken met een grotere ventilatie opening tussen dak en paneel tot 19cm. De BB200 bestaat uit UV-bestendige zwarte kunststof strook met smalle vingers van 20cm hoog en is 50cm breed. De smalle vingers zijn onderling verbonden met 2 dwarsverbindingen om extra sterkte te geven. De vingers zijn naar wens in te korten om op ieder systeem mooi passend te krijgen. De koppelbare stroken zijn met behulp van de speciaal ontwikkeld rvs bevestigingsmateriaal op het frame van het zonnepaneel vast te zetten. Geschikt voor vrijwel alle zonnepanelen tijdens installatie en kan als retrofit toegepast worden.

 

De Kauw

De Kauw is eigenlijk altijd de boosdoener. Wanneer er veel takken onder de panelen zitten, kan dat zelfs krassen veroorzaken aan de plastic folie aan de onderzijde van de panelen. Wanneer deze krassen dusdanig diep zijn en zelfs door het plastic heen gaan, dan kan dit een weerstandsfout gaan geven aan de omvormer. Het systeem stopt dan met stroom maken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De betreffende panelen zijn dan ook onherstelbaar beschadigd. Met een SolarEdge omvormer systeem is dit probleem op afstand in te zien. Wanneer u kiest voor dubbel-glas panelen, dan kunnen de takken onder de panelen geen kwaad, aangezien de onderste buitenlaag van dat type paneel van glas is, maar de overlast van de vogels blijft wel aanwezig.

Bij gebruik dient altijd de montagehandleiding gevolgd te worden.
BirdBlocker kan nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor de montage van het product.