BirdBlocker

Al meerdere malen is de vraag gesteld, wat te doen aan de vogelnestjes onder de zonnepanelen. Normaal gesproken wordt het te warm onder de panelen waardoor het vogelnest uiteindelijk vaak leeg is. Wel kan het voorkomen dat de vogels actief blijven bouwen aan de nestjes ook al verwijdert u de takken weer. Heeft u last van de geluiden op het dak of wilt u graag de zonnepanelen afschermen zodat het minder goed mogelijk is voor vogels om een nest te bouwen dan hebben wij voor u dé oplossing.

 

Waarom moeten zonnepanelen afgeschermd worden voor vogels? De opbrengst van de panelen gaat achteruit, wanneer de natuurlijke ventilatie eronder belemmerd wordt door takken en nestmateriaal. Hoe warmer de panelen worden, hoe lager het rendement. Er is zelfs een verhoogd risico op brand. Ook heeft men geen geluidsoverlast meer van vogels tussen het dak en de zonnepanelen. Tevens kunnen de meegebrachte takken krassen geven op de backsheet van het paneel met aardlekfouten tot gevolg. Om deze reden geeft de huidige NEN-norm aan dat bekabeling beschermd dient te worden tegen ongedierte, knaagdieren en vogels. Vogels moeten gewoonweg de kans niet krijgen om daar te kunnen nestelen. Niet goed voor de mens èn voor de voortplanting van de vogels.

 

Het aanbrengen van BirdBlocker geeft vele voordelen voor de zonnepaneeleigenaars.

  • optimale ventilatie blijft behouden voor het beste rendement
  • verlaagt risico op brand
  • minimaliseert geluidsoverlast door de vogels
  • uv-resistent
  • 100% recyclebaar
  • minimaliseert kans op beschadiging backsheet zonnepaneel door takken
  • geen verstopte dakgoten door nestafval op het dak
  • mooie uitstraling van het dak door minder uitwerpselen van de vogels
  • robuust en duurzaam
  • niet schroeven of boren, dus behoud van garantie op de panelen
  • 10 jaar productgarantie op het materiaal

 

Indien uw zonnepaneel aan de binnenzijde bestaat uit een aluminium profiel, dan kan de BirdBlocker makkelijk en snel gemonteerd worden met bijgeleverde speciaal ontwikkelde klembeugels. De BirdBlocker vogelwering biedt 99% zekerheid dat de vogels onder de zonnepanelen weg blijven. Het is mogelijk dat de vogels toch een weg vinden door de strips heen. U kunt de BirdBlocker uiteraard zelf monteren, of laten doen door een klusser in de buurt. Wij monteren deze strips zelf alleen bij zonnepaneelsystemen die wij zelf geplaatst hebben, ivm garantie op het systeem. De BirdBlocker wordt per strekkende meter geleverd, inclusief 7 rvs klemmetjes waarmee u het vast kunt zetten. Let op, schroeven of lijmen mag helaas niet. De garantie op uw panelen kan hierdoor in het geding komen.

De Kauw

De Kauw is eigenlijk altijd de boosdoener. Wanneer er veel takken onder de panelen zitten, kan dat zelfs krassen veroorzaken aan de plastic folie aan de onderzijde van de panelen. Wanneer deze krassen dusdanig diep zijn en zelfs door het plastic heen gaan, dan kan dit een weerstandsfout gaan geven aan de omvormer. Het systeem stopt dan met stroom maken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De betreffende panelen zijn dan ook onherstelbaar beschadigd. Met een SolarEdge omvormer systeem is dit probleem op afstand in te zien. Wanneer u kiest voor Solarwatt dubbel-glas panelen, dan kunnen de takken onder de panelen geen kwaad, aangezien de onderste buitenlaag van dat type paneel van glas is.

Bij gebruik dient altijd de montagehandleiding gevolgd te worden.
BirdBlocker kan nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor de montage van het product.