Montage

BirdBlocker is te plaatsen op 95% van de gangbare panelen en onderconstucties. Kijk even of de panelen een vlak onderprofiel hebben, als op de afbeeldingen hieronder. De BirdBlocker zal hierop bevestigd gaan worden.

Het beste is om de BirdBlocker preventief te monteren. Wanneer de vogels eenmaal weten dat ze op die plek lekker kunnen zitten, of eerder een nest gebouwd hebben, zijn ze hardnekkig weg te houden. Zeker wanneer er eieren in het nest zitten, weten ze alsnog een weg te vinden onder de panelen. Tijdens de broedperiode (gemiddeld 15 april- 15 juli) raden wij om de BirdBlocker NIET te plaatsen. Het is zelfs wettelijk strafbaar om nesten te verwijderen tijdens deze periode. Doet u dit wel, dan is dit uiteraard op eigen risico. De periode is niet 100% vastgelegd, maar wettelijk geldend van eerste takje tot uitvliegen laatste jong.

Meet op voorhand de omtrek van de panelenset op (zie onderstaande afbeelding). De standaard 60 cels panelen hebben meestal een afmeting van ±165cm op de lange zijde en ±100cm aan de korte zijde. Op de factuur van uw systeem kunt u het type paneel achterhalen en vaak is er op internet wel een datasheet te vinden van dat betreffende paneel. Hierop staat de afmeting. Zo kunt u het makkelijk het totaal berekenen. De BirdBlocker gaat per meter en is eenvoudig op maat te knippen met een grote schaar of kniptang. De panelen hoeven tijdens montage niet verwijderd te worden. Let op, bestel enkele meters extra, aangezien er altijd wat knipafval zal zijn.

 

Zorg voor uw eigen veiligheid (valbeveiligingsharnas/ steiger) op het dak en blijf beneden wanneer het te hard waait.

Per meter worden er minimaal 7 speciaal ontwikkelde klemmetjes meegeleverd.
Let op, de klemmetjes zijn niet gelijk aan beide zijden. Het logo moet zichtbaar zijn wanneer deze op de zwarte strook zit.

De BirdBlocker is goed te knippen met een grote schaar, mes of kniptang. Om hoeken sluitend te krijgen, is het het mooiste om de hoeken in verstek te knippen. Een goede werking van het product valt of staat bij een secure plaatsing door de monteur!

Download hier de handleidingen

Bij gebruik dient altijd de montagehandleiding gevolgd te worden.

BirdBlocker kan nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor de montage van het product.